Ми пишаємомось нашою роботою

Законопроект про ліцензування повернено в Кабмін!


Сьогодні, 8 лютого об 14.30 відбулося засідання Комітету ВР, під головуванням Віктора Галасюка. Першим питанням на порядку денному стояв Законопроект, поданий Кабінетом Міністрів по ліцензуванню в ОПК, згідно з яким дану процедуру, повинні були пройти всі підприємства, що займаються розробкою, виробництвом, модернізацією і ремонтом військової техніки.

Більше деталей за посиланням

«Асоціація виробників Озброєння та Військової техніки України» виступила з різкою критикою щодо даної ініціативи, яка веде до монополізації ринку озброєнь “Укроборонпром” і сприяє розвитку корупції, а також знищує конкурентне середовище ОПК України. Крім того, ліцензування ставить поза законом усіх волонтерів.

На думку більшості депутатів законопроект не має позитивних тенденцій і повинен бути відхилений.

Можливо це маленька перемога, яка запобігла величезний клубок негативних наслідків, пов’язаних з можливими перебоями в забезпеченням зброєю наших бійців на передовій.

Попереду чекає величезна робота по розробці стратегій розвитку ОПК і Армійського озброєння. Військові, для розробки стратегії, повинні розуміти можливості промисловості, а виробники – знати запити Армії.

Детальніше за посиланням

Більше деталей за посиланням