Ми пишаємомось нашою роботою

XV Міжнародна спеціалізована виставка «Зброя та Безпека – 2018.


       У Києві з 9 по 12 жовтня проходила XV Міжнародна спеціалізована виставка «Зброя та Безпека – 2018». У павільйонах та на відкритих майданчиках Міжнародного виставкового центру можна  було ознайомитися з новими розробками України та країн-партнерів у напрямках озброєння і засобів індивідуального екіпірування, військової авіації, забезпечення прикордонного контролю, техніки та озброєння Сухопутних військ, озброєння і екіпірування правоохоронних органів.
«Асоціація виробників озброєння та військової техніки України» (далі – Асоціація) спільно зі своїми членами – приватними компаніями, черговий раз прийняла участь у вищезгаданій виставці. Так, у 2017 році з 35 компаній взяли участь 10, у цьому  ж році з 76 дійсних членів Асоціації, участь брала 21 компанія. Темпи зростання виробництва дослідних та серійних зразків озброєння та військової техніки яскраво продемонстровані на стендах компаній-членів Асоціації.Хотілося б відзначити декілька компаній, які засвідчили на виставці свої новітні розробки.
Так, компанія «Українська бронетехніка» представила нову броньовану машину «Новатор», яка сьогодні знаходиться на етапі державних випробувань.
Бронемашину розробляли спеціально для потреб Національної гвардії України. У компанії наголошують: «Новатор» виготовлений з урахуванням сучасних вимог до техніки підрозділів спецпризначення.
У компанії також стверджують, що автомобіль оснащений додатковими опціями, що забезпечують швидкість, прохідність по бездоріжжю і непробивну броню.

Компанія «Фларм» спільно зі Словакією представила новітні зразки стрілецької зброї – пістолети Grand Power. Також компанія розробила  кулемет калібру 5,56 мм з комплектуючих вітчизняного виробництва, який відповідає стандартам НАТО та викликає професійний інтерес з боку наших військових.

Компанія ТОВ «Арморум Солюшенс» продовжує дивувати військових варіантами створення комплексів великокаліберних кулеметів.

Нещодавно створена компанія ТОВ «Глобал Дайнемікс» розробила два безпілотних наземних апаратів – логістичний та бойовий, що викликало величезну зацікавленість з боку військових. Вони запропонували негайно розпочати процедуру випробування з подальшим прийняттям на озброєння української армії.

На сьогодні ми можемо стверджувати про чималі досягнення наших підприємств у розробці нових та модернізації існуючих зразків озброєння та військової техніки. Разом з тим з боку держави не відчувається достатня підтримка та допомога у питаннях розвитку приватного оборонного сектору України та взагалі відсутня робота з питань зміни нормативно-правової бази пов’язаних з демонополізацією зовнішнього ринку і формування зрозумілих правил виходу на внутрішні ринки.

 

Виконавчий директор ДЖАЛІЛОВ Р.В.