Ми пишаємомось нашою роботою

Відбувся щорічний з’їзд громадської спілки «Асоціація виробників озброєння та військової техніки України»


25 лютого у м. Києві відбувся черговий щорічний з’їзд громадської спілки «Асоціація виробників озброєння та військової техніки України».

З вітальним словом перед учасниками з’їзду виступив Голова Наглядової Ради Асоціації Д. УМАНЕЦЬ. Він наголосив на стратегічній важливості діяльності Асоціації, і висловив впевненість у її подальших успіхах. Він також щиро привітав із Днем народження співробітника компанії «Сайнс Технолоджі» – учасника Асоціації.

Із звітом про діяльність Асоціації у 2020 році виступив виконуючий обов’язки Голови Правління Асоціації Руслан ДЖАЛІЛОВ. Зокрема він зазначив, що 2020 році до Асоціації приєдналося  24 нових учасники, і станом на сьогодні  вона об’єднує 117 приватних компаній; проведено спільні конференції та робочі наради з питань презентації Асоціації та налагодження спільної роботи з Міністерством оборони України, Національною гвардією України та іншими міністерствами й відомствами.

Також Руслан ДЖАЛІЛОВ звітував щодо роботи з питань змін нормативно-правових актів у складі комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки  та Національною радою реформ. Асоціацією підготовлено та направлено понад 30 листів-пропозицій з питань Закону Про оборонні закупівлі та проекти ПКМУ з питань розвитку ОПК.

На останок Руслан ДЖАЛІЛОВ звітував про участь Асоціації у благодійних заходах, спрямованих на допомогу дітям, що було дуже схвально сприйнято учасниками з’їзду

Про план діяльності Асоціації  у 2021 році розповів виконавчий директор Асоціації Олексій СУХОВЕРКОВ. Він зазначив, що Асоціація продовжить розпочату роботу щодо спрощення процедури отримання експортних повноважень підприємствами ОПК (лібералізація зовнішньої діяльності); роботу в інформаційному і консультаційному напрямку: проведення консультацій з провідними галузевими спеціалістами для учасників Асоціації, участь в обговореннях щодо трансформації законодавчої бази, участь у виставках та проведенні презентацій для потенційних Замовників ОВТ та ін. Також Асоціація братиме участь у  проекті цифрового розвитку системи управління Мінстратегпрому та опрацюванні нормативно-правових актів; займатиметься пошуком інвестиційних проектів для фінансування проектів учасників Асоціації і продовжуватиме брати участь у благодійних заходах.

У обговореннях питань, які тривали до закінчення з’їзду, найбільш нагальним було визначено якомога скоріше усунення проблем щодо лібералізації зовнішньої торгівлі.

Також учасники з’їзду одноголосно проголосували за призначення Головою Експертної ради Асоціації Олексанра КУЗЬМИ.

Новообраний Голова Експертної ради Олександр КУЗЬМА, в свою чергу, підкреслив важливість завдань, покладених на Експертну раду і наголосив , що Експертна рада стане синергією зусиль однодумців, формуватиме нові ідеї, проекти, рішення в сфері ОПК, які ми будемо втілювати разом.

На останок учасники з’їзду підтвердили одноголосним голосуванням, що склад Правління Асоціації у 2021 році залишиться незмінним:

ТОВ «УКРСПЕЦСИСТЕМС»

ТОВ «ЕВЕРЕСТ ЛІМІТЕД»

ТОВ «САЙНС ТЕХНОЛОДЖІ»

ТОВ «ДЕФЕНС ТЕХНОЛОДЖІ»

ТОВ «УКРАЇНСЬКИ ІНОВАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ»

ТОВ «ДЕФХАТ»

ТОВ «ТРИМЕН»