Ми пишаємомось нашою роботою

Сьома річниця звільнення Сєвєродонецька і Попасної


Двадцяті числа липня 2014 року ознаменувалися звільненням українськими воїнами ряду міст, окупованих проросійськими силами. Це була потужна хвиля українського супротиву, якої так не вистачає зараз.

Підрозділи сектору “А” розпочали операцію з визволення Лисичансько-Сєверодонецької агломерації. Операція зі звільнення цих двох міст Луганщини розпочалася 22 липня 2014 року.
Сьогодні, вся Україна відзначає сьому річницю, коли над Сєвєродонецьком замайорів наш український прапор.
В той день у місті відбувалася запекла перестрілка із застосуванням стрілецької зброї, гранатометів і важкої бронетехніки. Підрозділи Національної гвардії України, Збройних Сил України та добровольчих батальйонів атакували збройні формування «ЛНР» з трьох боків. У другій половині дня дві колони сил АТО — одна з боку Старої Красниці, а друга — Варварівки, увійшли в Сєвєродонецьк. Бойовики залишили місто.
У Сєвєродонецьк переможно зайшли Нацгвардія і батальйон Чернігів. Місцеві жителі зустрічали їх українськими прапорами. Люди організували мітинг на честь визволення міста від бойовиків. Над Сєверодонецьком підіймають український прапор.
Мирне цивілізоване життя в оселі жителів цього міста повернули бійці батальйонів «Луганськ 1», «Донбас», «Чернігів» та «Айдар», а також 24-ї, 30-ї, 51-ї та 95-ї бригад Збройних Сил України.
Того ж дня 2014 року від бойовиків звільнене промислове містечко Луганщини Попасна. Сили АТО здійснили три штурми міста і лише третій виявився вдалим. Тоді українська артилерія завдала потужного удару по укріпленнях та лігвах ворога, крім вогневих точок у житлових будинках. Українські підрозділи зайшли в Попасну без бою. Над адміністративними будівлями замайоріли українські прапори.
Низький уклін та вічна пам’ять героям, які віддали своє життя у боротьбі за українське місто. Дякуємо українським воїнам за мужність і перемогу та віримо, що зовсім скоро у кожному окупованому місті майорітиме український прапор.
Слава українській армії!
Слава Україні!

Голова правління

Руслан ДЖАЛІЛОВ

Руслан ДЖАЛІЛОВ