Ми пишаємомось нашою роботою

Народні депутати підтримали ініціативу Асоціації щодо недопущення введення додаткових обмежень на використання БПЛА в Україні


Народний депутат Верховної Ради Ярослав Маркевич Yaroslav Markevich, який 15 травня взяв участь в роботі круглого столу «Вільні небо вільних людей», організованого Асоціацією виробників озброєння і військової техніки України, звернувся з депутатським запитом до Державної авіаційної служби України з вимогою відсрочити прийняття запропонованої регулятором Концепції регулювання використання безпілотних повітряних суден.

 

Запит підписали 20 народних депутатів.

 

Крім того, депутат ініціював створення робочої групи для розробки нових регуляторних положень у сфері використання БПЛА.
Дані пропозиції були прийняті по результатам роботи круглого столу, учасниками якого стали виробники безпілотних літальних виробники та експлуатанти БПЛА, експерти, волонтери та представники прфільних об’єднань та організацій.
В свою чергу, 16 травня Асоціація направила в Державіаслужбу листа з позицією учасників круглого столу “Вільне небо вільних людей”.