Ми пишаємомось нашою роботою

Міноборони залучає приватні оборонні підприємтсва для переозброєння військ протиповітряної оборони України


Приватні підприємства Асоціації виробників озброєння та військової техніки України отримали доручення від Міністерства оборони України надати свої розробки в секторі протиповітряної оборони для проведення дослідних випробувань

 

 

 

Дані доручення були отримані в ході засідання робочої групи при Міністерстві оборони України «Розвиток озброєння протиповітряної оборони Сухопутних військ», яке відбулося 20 червня в Києві. Засідання відбулося за головуванням заступника міністра оборони України Ігоря Павловського та участю представників Генерального штабу, командування Сухопутних військ ППО і Озброєння Збройних Сил України, а також державного концерну «Укроборонпром» та приватних оборонних підприємств.

 

Зокрема, підприємство «Аеротехніка-МЛТ», що входить до складу Асоціації та здійснює розробку та модернізацію радіолокаційних станцій та засобів протиповітряної оборони, отримало від Міноборони завдання в найближчий термін надати для проведення випробувань дослідний зразок пункту управління підрозділів Сухопутних військ ППО «Вертикаль», нової розробки української компанії, та провести модернізацію радіолокаційної станції П-18.

 

Крім того, ще одне підприємство Асоціації «Енергія 2000», яке спеціалізується на розробці і виробництві військових тренажерів, отримало доручення надати для випробувань тренажери підготовки фахівців ППО. Зокрема, підприємством розроблені тренажери підготовки стрільців-зенітників ПЗРК “Ігла”, а також тренажери управління зенітно-ракетними комплексами “Стріла-10”, “Оса”, “Куб” та зенітного ракетно-гарматного комплексу “Тунгуска”.

 

В ході наради представник Асоціації зазначив, що для більш ширшої участі приватних оборонних підприємств в переозброєнні української армії Міністерство оборони має надати повний список озброєння та комплектуючих, які вкрай необхідні для освоєння.

 

Довідка. Асоціація виробників озброєння і військової техніки України об’єднує провідні приватні підприємства оборонно-промислового комплексу України. Члени Асоціації забезпечують українську армію бронетехнікою, засобами протиповітряної оборони, засобами радіоелектронної боротьби, безпілотними літальними апаратами і іншими зразками сучасного озброєння. Асоціація створена в березні 2017 року для реформування законодавства в сфері регулювання українського ОПК, спрощення механізмів експортного контролю для приватних оборонних підприємств, а також створення конкурентних умов на українському ринку озброєнь.

 

Науково-виробниче підприємство «Аеротехніка-МЛТ» створене в 1991 році, спеціалізується на модернізації локаторів різних типів, модернізації зенітно-ракетного комплексу С-125 “Печора”, виробництві твердотільних РЛС різного призначення та командних пунктів для ППО і ВПС, розробці сучасних автоматизованих систем управління повітряним рухом.

 

Науково-виробниче підприємство «Енергія 2000» з 1999 року працює в сфері розробки і виробництва військових тренажерів. Підприємство спеціалізується на розробці і виготовленні тренажерів для механізованих (танкових) підрозділів, підрозділів ППО і артилерії, авіаційних тренажерів.