Ми пишаємомось нашою роботою

Андрій Парубій: Необхідно налагодити більш тісну і системну співпрацю між Верховною Радою і волонтерами. ВІДЕО


Голова Верховної Ради Андрій Парубій у вівторок, 6 березня, провів робочу зустріч з представниками громадських волонтерських організацій.

У вступному слові Андрій Парубій висловився за налагодження більш тісної і системної співпраці між Верховною Радою і представниками волонтерського руху в Україні. За словами Голови Верховної Ради, волонтерський рух, який розпочався ще під час Майдану, і повномасштабно проявився з початком військових дій на Сході України, був і є «прикладом неймовірного зрушення для українського суспільства».

Наводячи приклади дій волонтерів і відзначаючи їх великий вклад в оборону країни, Голова Верховної Ради зазначив: «Для мене це символ величезного духу єдності, коли величезна кількість громадян, розуміючи, що держава слабка, своїм прикладом і своїми діями забезпечили армію в той складний період».

«Путін багато прорахував – стан української армії, служби безпеки, стан міліції. Він не міг прорахувати одного – сотень тисяч громадян, дехто з яких пройшли лише тижневий або двотижневий вишкіл і пішли на фронт. І сотні тисяч громадян своїми зусиллями забезпечили те, чого не могла зробити Держава, – зазначив А.Парубій і додав, – В моїй особі ви маєте дуже надійного союзника і партнера, і я вважаю себе причетним до волонтерського руху».

Голова Парламенту ще раз наголосив на тому, що сьогоднішня зустріч започаткує більш системний контакт, який допоможе в тому числі й реалізовувати законодавчі ініціативи. «Кілька таких ініціатив ми вже реалізували, але це були не системні кроки. У нас є дорожня карта по євроінтеграції, дорожня карта по економічному розвитку, маємо сформувати і дорожню карту, яка б допомогла нам врегулювати і питання волонтерського руху, і питання національної безпеки і оборони, бо ці речі між собою пов’язані». А Парубій висловив переконання, що дуже часто ситуацію в армії волонтерські організації можуть знати краще, аніж «багато з тих, хто вважає себе експертами української армії», і запевнив, що він «повністю відкритий до дискусії, до тісної і плідної співпраці».

Своєю чергою, представники волонтерських організацій повідомили, що вже сьогодні багато волонтерів займаються розробкою законодавчих ініціатив і «готові допомагати експертною оцінкою представникам влади». За їхніми словами, існує потреба у спільній роботі і якісній співпраці між волонтерським рухом і Верховною Радою України, в тому числі і заради спрощення системи комунікації, яка наразі існує у сфері національної безпеки і оборони України. «Нам не потрібні статуси, ми хочемо працювати на Україну і на кінцевий результат», – зазначили волонтери.

Довідково: Організації, представники яких взяли участь у зустрічі: «Волонтерська сотня – добра воля», БФ «Інформаційно-координаційний центр», фонд «Повернись живим», Білоцерківська волонтерська група, «Всеукраїнський Міст Єдності», Асоціація виробників озброєння та військової техніки України, соціально-волонтерська ініціатива «Коли закінчиться війна».

Прес-служба Апарату Верховної Ради України