We are proud of our reputation
for delivering the highest quality work

Асоціація виробників озброєння закликала САП і НАБУ до об’єктивної оцінки дій генерал-майора Мельника та полковника Істоміна


Асоціація виробників озброєння та військової техніки України звернулася до Спеціалізованої Антикорупційної прокуратури та Національного антикорупційного бюро України з проханням скасувати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою генерал-майора Мельника Ю. М. та полковника Істоміна К. П. – представників Озброєння Збройних сил України з підозрою у нанесенні збитків державі.

В направленому відповідним відомствам зверненні Асоціації зазначається, що зазначені посадові особи не становлять загрози суспільній небезпеці та здатні виконувати всі потрібні процесуальні заходи не знаходячись під вартою.

Зокрема, дане звернення було підготовлене за результатами організованого Асоціацією зібрання, до якого були долучені, окрім членів Асоціації, представники волонтерських організацій, відомі громадські діячі та військові фахівці.

«За результатами обговорення цього питання, спільно дійшли висновку що застосований захід до зазначених посадових осіб Збройних сил України у вигляді тримання під вартою не відповідає фактичним обставинам справи. Зазначена справа є занадто резонансною, викликає значну деморалізацію у лавах Збройних сил України  (що безпосередньо впливає на боєздатність війська) та викликає обурення в суспільстві», – відмічається в зверненні.

 

Крім того, в зверненні, що Асоціація з повагою відноситься до результатів роботи Спеціалізованої Антикорупційної прокуратури та Національного антикорупційного бюро України для подолання корупції в країні.