We are proud of our reputation
for delivering the highest quality work

Участь у SEDEC-2018


В столиці Турецької Республіки в період з 3 по 5 липня цього року громадська спілка «Асоціація виробників озброєння та військової техніки України» (ГС «АВОВТУ») за сприянням турецької сторони та партнерів представила делегацію України на І-й міжнародній виставці оборони і безпеки SEDEC-2018.

SEDEC-2018 відбулась за підтримки Управління оборонної промисловості Туреччини та Асоціації експортерів оборонної та аерокосмічної галузей і була знаковою подією для наших південних сусідів, так як проводилась вперше і в подальшому буде проводитись кожні два роки. На виставці були представники компаній із близько 50ти країн, участь брали такі світові лідери оборонної галузі як Airbus Defense, Boeing Defense, Paramount Group, Aeronautica, BAE Systems, Leonardo та інші. Звичайно, що були присутні і всі ключові гравці оборонної промисловості Туреччини, зокрема, ASELSAN, FNSS, HAVELSAN, MKEK, ROKETSAN, TUSAS та ін.

Основна мета SEDEC –  надати додатковий імпульс у розвитку оборонної галузі, допомогти виробникам налагодити співпрацю, а урядам країн – придбати технології, які зроблять життя їх громадян безпечнішим і посилять оборону країни.

Від ГС «АВОВТУ» делегацію представляли члени правління  компаній приватного сектору оборонної промисловості України, а саме:

Компанія «Еверест»– займається розробкою та впровадженням передових інформаційних технологій, продуктів та сервісів для потреб корпоративного ринку та силових структур України, є партнеромтурецької компанії «Aselsan». Так, на  SEDEC-2018 компанія представила свої рішення в області громадської безпеки та оборони.Зокрема, бортову інформаційну систему Hermes-С2, що розроблялась як універсальне рішення для різних типів бронетехніки і адаптація її до конкретних зразків техніки. Інформаційна система здатна показати свою максимальну ефективність завдяки тісній інтеграції з штатними засобами зв’язку. Розроблений транспортній рівень обміну даними, що дозволяє працювати в умовах РЕБ протидії противника, забезпечує надійне шифрування даних радіообміну. При розробці системи використовувались виключно компоненти з вимогами до режимів жорсткої експлуатації, що дозволяє забезпечити безперебійну роботу комплексу в складних умовах експлуатації.

Компанія «Трімен України»– спеціалізується  на розробці, виготовленні та серійному виробництві оптико-механічних пристроїв та оптико-електронних виробів.

Компанія «Petralink Limited»- є приватним експортером озброєння та військової техніки в інтересах силових структур України, насамперед Міністерства оборони України та інших іноземних країн.

Компанія «IT Bank DNA»- представила унікальну по своєму значенню продукцією якою є генетичний жетон для військових – швидка та надійна ідентифікація військовослужбовців, учасників бойових дій на землі, в повітрі і у воді.

Більш того, в Анкарі окремо була представлена продукція Кластеру тактичної медицини ГС «АВОВТУ», яка виявила неабиякий інтерес у наших іноземних партнерів. Зокрема, були представлені:

ПрАТ «АВ-ФАРМА»– український виробник засобів тактичної медицини та медичних виробів. Інтерес викликала насамперед така продукція, як джгут кровоспинний Пітон-3, кровоспинний засіб Z-складений, ексклюзивна пов’язка, бандаж кровоспинний, аптечка медична військова індивідуальна (різних конфігурацій). Продукція сертифікована в Україні, засоби тактичної медицини, що входять до складу аптечок військових пройшли європейський аудит та отримали Сертифікат ISO 13485.2012 виданий TÜV AUSTRIA Hellas 02.01.2018;

та компанія ESTEM, зокрема, турецьких партнерів насамперед зацікавили гігієнічний комплект ESTEM Military, призначений для вирішення питань гігієни військовослужбовців в польових умовахта рекомендований для підрозділів Сил спеціальних операцій та Десантно-штурмових військ Збройних Сил України та ESTEM Medical для вирішення питання тактичної медицини.

Знаковою подією для двосторонніх відносин між Україною та Туреччиною в галузі оборонної промисловості можна назвати налагодження контакту та досягнення домовленості щодо підписання Меморандуму про співпрацю та розуміння між ГС «АВОВТУ» та організацією Teknopark Ankara, яка включає понад 150 підприємств та конструкторських бюро турецької промисловості. Також було досягнуто попередніх домовленностей щодо здійснення взаємних візитів компаній-членів ГС «АВОВТУ» та організацією Teknopark Ankara.

Отже, результатами відвідування SEDEC-2018 делегацією представників компаній від ГС «АВОВТУ» були: представлення продукції українського виробника представникам оборонпрому з різних країн світу, оцінка потенціалу турецького ринку озброєння та засобів безпеки, проведення первинних перемовин із потенційними партнерами в рамках B2B зустрічей, окремі з яких призвели до досягнення домовленостей між сторонами.

В свою чергу, виставка SEDEC-2018 дала новий поштовх у двостороннні відносини між Туреччиною та Україною в галузі оборонних підприємств приватного сектора. Туреччина, була і залишається стратегічним партнером нашої держави, тому очікуємо реалізацію досягнутих домовленостей у найближчій перспективі.